שלום לכולם.
הערב, במוצ"ש, שוטטתי במרחבי פרדס חנה, ובדקתי כמה מבתי הספר במרכז המושבה, האם נשקפת להם מבחוץ קרינה בתדר גבוה (מתרנים של אנטנות סלולריות). אני רוצה לסייג ולומר, ששעת ערב (22:00) לא משקפת למשל, את שעות העומס בתעבורה סלולרית, (שהן בדרך כלל שעות שבהן הנהגים בפקקים אל העבודה, ובחזרה). כמו כן, בדקתי מחוץ לגדרות - קרינה ממקורות חיצוניים של בתי הספר, וכמובן שלא מתוך הכיתות. (קרינה המשמעותית היא זו שנוצרת במצב שקיים קשר עין ישיר בין האנטנה לאדם. זגוגית החלון – מורידה ממש מעט. קירות – מורידים את רוב הקרינה, כלומר, אם ילדים נחשפים ישירות לאנטנות בהיותם בשטח הפתוח, או דרך חלונות הכיתות – קיימת קרינה ).
צריך גם לסייג, שמד הקרינה שלי (מסוג CORNET ED75)https://www.youtube.com/watch?v=MVIawEJazhc,מתאים יותר לסביבה ביתית, ואילו בתנאי חוץ – הוא מתביית על התדר הגבוה מבין כל התדרים (הרבים) שיוצאים מכל אנטנה, ובודאי שלא קורא את כל תדרי המשנה (מאות אותות). (כלומר, הקרינה האמיתית היא רבה יותר מהנמדדת)., למרות זאת, כמושג כללי, הוא נותן אינדיקציה סבירה למדי. כמובן גם, שאם מעדיפים מדידה מקצועית - יש לה כמובן תנאים מורכבים יותר.
להלן הממצאים:
בי"ס ממלכתי כרכור, ברחוב המייסדים, לא מצאתי קרינה מבחוץ.
בי"ס רבין, ברחוב ברקת, לא מצאתי קרינה משמעותית.
בי"ס תיכון חקלאי, מצאתי בערך 3.5 - 2 מיליוואט למ"ר, מהאנטנות שעל מגדל המים ברחוב היוגב. סביר להניח שהבעיה רצינית נמצאת בחלונות המערביים שבקומה השניה. אם אכן מודדים רמת קרינה זו מתוך הכיתות - חייבים למגן את הכיתות.
גן חרוב, ליד בית יד-לבנים, חצר המשחקים שלו מוקרנת לפחות מ-2 תרני אנטנות ברמה של 6-7 מיליוואט למ"ר. אני לא יודע כמה קרינה יש בתוך הגן, אבל החצר שלו חשופה לקרינה גבוהה, וילדים שישחקו שם זמן ממושך, עלולים להיפגע. כדאי למגן את הגדרות ברשתות חוסמות קרינה, או בפחי איסכורית, עד להוצאת האנטנות ממרכז המושבה (האנטנות יצאו בסוף. מחכים רק למספר משמעותי של חולים).
בי"ס אלונים ברחוב הבנים ממול המועצה, מצאתי קרינה מהאנטנה של פרטנר, הממוקמת מעל גג קניונית הכיכר ברחוב הדקלים, וכיוון שבאותו קו-ראיה נמצאים גם אנטנות של סלקום ופלפון ברחוב האורנים - אזי כנראה הקרינה המשותפת באה מכולן. הבעיה העיקרית היא בחלונות של הקומה השניה הנשקפים למערב. מהגדרות המערביים - נמדדת קרינה בגובה של 5-17 מיליוואט למ"ר. ביום שישי מדדתי שם 36.4 מיליוואט למ"ר, שזה המון. כדאי לבדוק את בית הספר מבפנים, בכל הכיתות בחלונותיהם פונות לכיוון דרום, ובעיקר למערב, לכיוון האנטנות. במידה וצריך – קיימת אפשרות למגן באמצעים שונים, למשל, ע"י ציפויים לחלונות, או וילונות חוסמי קרינה, ועוד, בכפוף לייעוץ מקצועי. (קרא/י על כך גם בפוסט ההמשך).
אם להאמין לנתוני המשרד לאיכות הסביבה, המופיעים ב-http://www.sviva.gov.il/Your…/Pages/YourEnvSearchResult.aspx, הרי שתורן אנטנות זה של פרטנר, מקרין ברמה של 5.7 מיקרוואט לסמ"ר, שזה 57 מיליוואט למ"ר. המשמעות של כמה חמורה קרינה בעוצמה זו , תובן לפי הסיפור הבא, שאני מביא מהאתר של ד"ר זמיר שליט"א (http://www.zamirshalita.com/rf-hazards/rf-introduction):
"קרינת מכ"ם בצפיפות הספק של כ- 5μW/cm2 מיקרוואט לסמ"ר, (שזה 50 מיליוואט למ"ר), שכוונה על שגרירות ארה"ב במוסקווה בשנות "המלחמה הקרה", גרמה בעובדים ובני משפחותיהם, לתסמינים שונים, להפלות, להתפתחות מחלות עצבים, לאוקמיה, ותמותה. המחלות הופיעו בשכיחות מובהקת מבחינה סטטיסטית, וחומרתן הייתה בהתאם לתקופת החשיפה לקרינה (Cherry 2000). בכמחצית הנחשפים נתגלו נזקים ב- DNA שהתבטאו בסטיות כרומוזומליות, דהיינו התפתחו בהם חולאים שעדיין לא הופיעו".
בארץ, ראינו את מה שקרה בבי"ס נגבה בראשון לציון, שם הציבה הוט מובייל אנטנות במרחק של 200 מטר מבית הספר. ילדים שנחשפו לקרינה (55 מיליוואט למ"ר), חלו והחלו להופיע אצלם תסמינים של כאבי ראש, כאבי בטן, בחילות, נימול בגפיים, ועוד.
בית הספר אלונים, (כנראה) לא מקבל קרינה ברמה הנ"ל. לא הצלחתי להבין מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה, אם הקרינה המירבית שנמדדה מאנטנה זו, היא דוקא מבית ברחוב הדקלים הנמצא במרחק 96 מטר, (כפי שציין המשרד להגנת הסביבה), אבל לכיוונים אחרים הקרינה פחותה יותר, או שהוא משדר בעוצמה זו לכל הכיוונים. וגם, אני לא יודע אם הערך של 5.7 זה מירבי, או ממוצע על פני היממה.
אגב, אם אתם מוטרדים מאנטנה זו, דעו לכם, שאם ילדכם מסתובב עם טלפון סלולרי המחובר לאינטרנט דרך ווי פיי או תקשורת נתונים, הרי שהמכשיר שלו פולט קרינה בקירוב, פי עשרה מהאנטנה הנ"ל.
שבוע טוב לכולם, ורק בריאות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה