יום שבת, 5 בנובמבר 2016

וויי-פיי בכיתות - מסוכן או לא?

   ביום חמישי נערכה בפרדס חנה הרצאה ודיון ציבורי (בהשתתפות ח"כ איציק שמולי, שדיבר על שערוריית תשלומי ההורים) אודות  וויי-פיי בכיתות – מסוכן- או לא.
   גדעון לייכנר איש אשכולות, שהיה סמנכ"ל בחברת הייטק, פרס מצגת מדהימה, שמראה כיצד ילדינו החשופים בבית הספר לקרינת הוויי-פיי, הם בעצם חוליה אחרונה בשרשרת המזון של חברות כלכליות שכל רצונן להרוויח כסף.
   אנסה לתמצת את הדברים מהמבט שלי בהיבט הקרינתי:
1     
  1.רוב מודדי הקרינה מטעם הרשויות לא מסוגלים כלל למדוד כראוי אותות וויי-פיי, היות ויש לרובם מדי-קרינה איטיים, ואותות הוויי-פיי מהירים מאוד. (מדי הקרינה שלהם מודדים 2-10 פעמים בשנייה, וכדי למדוד נכון וויי-פיי, נדרש מד קרינה שמבצע אלפי דגימות בשנייה).

2.      שיטת המדידה לא מראה את הקרינה האמיתית (לא בודקים העומס מלא, לא בודקים במספר נקודות ובמיקום הנדרש, ובנוסף לזאת, עורכים ממוצג ע"פ 6 דקות). 2 סיבות אלו מביאות לעולם את המשפט השבלוני: "הקרינה שנמדדה – נמוכה – עד אפסית".

3.      ראש מדור רעש וקרינה במשרד להגנת הסביבה הצהיר, שאין להם נוהל למדידת וויי-פיי, ואין להם כלים להתמודד עם זה, והנושא מחוץ לתחום מבחינתם, ושהם הודיעו על כך למשרד החינוך. חד וחלק. זה לא מפריע לד"ר עופר רימון - ראש מינהלת התיקשוב במשרד החינוך – להודיע שרמת הקרינה שנבדקה במעל אלף בתי ספר עומדת בתקן, ושבדיקות אלו נעשו בתיאום עם המשרד להגנת הסביבה.

4.      הכנסת קרינה אלחוטית לבתי הספר נוגדת את עיקרון הזהירות המונעת, שמשרד החינוך עצמו דוגל בו (לכאורה).

5.      גם אילו המדידות היו עומדות בתקן – הרי שתקן הקרינה מגן אך ורק מפני השפעות של חימום רקמות, וכלל לא מפני שום השפעות בריאותיות (סרטן, וכדומה). גם משרד הבריאות וגם המשרד להגנת הסביבה מודים בזה. (תקן זה משול לאדם הבא למוסך לבדיקת בלמים, ובסיום הבדיקה מקבל הצהרה המציינת שהפנסים שלו תקינים, ועוצמת האור עומדת בתקן). קשה להאמין, אבל זה המצב במדינתנו.

6.      לדעתי, הרשויות כלל לא רלוונטיות בנושא זה. המכסימום שניתן להוציא מהם, זה רק "בדיקות קרינה" שיראו שהכל בסדר, ואנחנו כבר יודעים שכלום לא בסדר. לא המדידה, ולא התקן. היחידים (!) שיכולים לפעול בצורה מיידית (לפני שמחכים שנים רבות לגלגלי הבירוקרטיה, ומגיעים חלילה לכימותרפיה והקרנות), הם וועדי ההורים, שישתפו פעולה עם הנהלת בתי הספר, או לחילופין שיצהירו: "אם ביום ראשון בבוקר לא יכבו את כל משדרי הוויי-פיי בבית הספר – אף תלמיד לא יכנס לכיתות". אין לנו ילדים לניסויים מיותרים !

7.      כהערת אגב, אני מזכיר,שכדי למנוע סופת קרינה בכיתות, חשוב והכרחי לכבות את כל היישומים האלחוטיים (וויי-פיי, בלוטוס, אינטרנט סלולרי ותקשורת נתונים-דאטה) במכשירים הסלולריים של התלמידים והמורים, או להעביר אותם למצב טיסה, או לכבות כליל, שאם לא כן – רמת הקרינה בכיתות גבוהה ביותר.


סיכום מצויין של רשת אלחוטית וזיהום הקרינה בכיתות, ניתן למצוא באתר "ללא קרינה בשבילך", בקישור: http://www.norad4u.co.il/knowledge-h/wifi-in-schools-h

לסיכום על נזקי קרינת וויי-פיי (שרוב הציבור לא מתרגש ממנה, ו'לכולם יש כזה בבית'), תוכלו לראות במחקרים הבאים:

מחקרים בדגש על שימוש בWIFI , (מהאתר 'ללא קרינה בשבילך')

 משתמש בציוד אלחוטי המבוסס WIFI ייחשף חשיפה אישית בזמן השימוש מציוד הקצה עצמו, וחשיפה כרונית מהנתבים האלחוטיים גם בזמן שלא עושה שימוש בהתקני הקצה.



 חוקר, שנה, מדינה.
 על המחקר
  רלוונטי לסוגי חשיפה
 1
Conrado Avendaño, M.S.email addressemail address, Ariela Mata, M.S., César A. Sanchez Sarmiento, M.D., Ph.D., Gustavo F. Doncel, M.D., Ph.D.
 מחקר - השפעת מחשבים ניידים על זרע האדם

המחקר בדק את השפעה של מחשבים ניידים המחוברים לאינטרנט אלחוטי על מדדים של איכות זרע אדם. נלקחו מנות זרע מ 29 תורמים בריאים. כל מנה חולקה לשתי דגימות. אחת הושמה תחת מחשב נייד המחובר לאינטרנט אלחוטי במשך 4 שעות (ובכך נחשפה לקרינה בלתי מייננת בתדר 2.4 ג'יגה הרץ משידור האלחוטי של המחשב ולקרינה בתדר נמוך מהמחשב עצמו) והשנייה הושמה באינקובאטור בתנאים זהים לקבוצת הניסוי למעט החשיפה למחשב הנייד. 
בסיום הניסוי נבדקו 
תנועתיות וחיות של נוזל הזרע, נבדקו שברים ב DNAל 500 תאים רנדומאליים מכל דגימה.
תוצאות: בדגימות שנחשפו למחשב נייד נראתה הפחתה במידת התנועתיות של הזרע (בקבוצת הביקורת 13.6 אחוז מהזרע לא היה תנועתי, בקבוצה שנחשפה כ 24.5 אחוז היה חסר תנועה). יכולת ההתקדמות של הזרע הייתה טובה יותר בקבוצה שלא נחשפה, כ80 אחוז בקבוצת הביקורת בהשוואה ל 68 אחוד בקבוצה שנחשפה
. שברים ב DNA הובחנו בכל הדגימות מהקבוצה שנחשפה ובאף אחת מהדגימות של קבוצת הביקורת. בקבוצה שנחשפה לקרינה נראתה גם עלייה קלה אך לא מובהקת באחוזי התמותה של הזרע.


המחקר 
http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(11)02678-1/abstract
 עבודה עם מחשב נייד אלחוטי
 2
גונדי, תורכיה, 2013
 קרינת WIFI פוגעת באברי רבייה ביחוד אצל מתבגרים

במחקר זה חשפו חמש עכברים לקרינת WIFI 24 שעות ביממה  למשך 20 שבועות (בדומה לאדם הגר ועובד באותו חדר עם ראוטר אלחוטי). חמש עכברים נוספים שימשו כקבוצת הביקורת. נצפו שברים ב DNA , ירידה באנזים glutathione ועלייה ברמות serum 8-hydroxy-2'-deoxyguanosine   ו   8-hydroxyguanosine (סמנים לדחק חימצוני). החוקרים מעלים חשש כי חשיפה לקרינת רדיו, כגון קרינת WIFI , יכולה להביא לפגיעה באברי רבייה בנוער ומתבגרים.

 WIFI, חשיפה כרונית לקרינת רדיו ברמות נמוכות.
 4
 Papageorgiou CC, 2011
קרינת WIFI גרמה לשינויים נרולוגים.

קרינת WIFI הביאה לשינויים נוירולוגים הקשורים ביכולת האדם להקצות קשב ומשאבים לפתרון בעיות אצל צעירים זכרים. 

חשיפת אנשים צעירים לסיגנלים שמשודרים ממשדר ה-
WiFi הפחיתה את תשומת הלב של הנחשפים, בעת ביצוע מטלה, כאשר היפעילו את זיכרון העבודה שלהם (השומר את המידע זמין, לשימוש בעת הצורך) הנחוץ לפתרון בעיות, להחליט החלטות, לתכנן, למצוא סיבות, ולניטור והתמצאות. (הפרעות קשב ותשומת לב).

תקציר המחקר נכתב על ידי ד"ר זמיר שליט"א.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21714138

 WIFI
 5
Aynali G., 2013

קרינת WIFI גורמת ליצירת רדיקלים חופשיים


קרינה בתדרי 
WIFI גורמת ליצירת רדיקלים חופשיים הגורמים לדחק חימצוני והשראת סרטן גרון. חולדות הוקרנו שעה ביום למשך 28 ימים. נמצא בהן חימצון שומנים ניכר ומובהק וירידה בפעילות נוגדני חימצון. מלטולין הביא לשיפור.

תקציר המחקר נכתב בעזרת ד"ר זמיר שליט"א.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23479077

 WIFI
 6
 Oksay T., 2012
 קרינת WIFI גרמה לנזק חימצוני באשכי חולדות

חשיפה לקרינה בתדרי ה WIFI גרמה לנזק חימצוני באשכי חולדות. (נרשמה גם ירידה בויטמין A ו E,מלטולין בלם-הביא לשיפור בקבוצת העכברים בה הוא ניתן)

תקציר המחקר נכתב בעזרת  ד"ר זמיר שליט"א.

 WIFI 
 7
Ozorak A2013

שינויים ונזקים בחשיפת חולדות הרות וולדות לקרינה בתדר WIFI

חשיפת חולדות הרות, וולדות, לקרינה בתדרי WiFi, וסלולרים, במשך 1h, במשך עד 6 שבועות, לוותה בבדיקות שינויים בתכולת ברזל, נחושת, אבץ, גלוטתיון מחוזר, והאנזים גלוטתיון פראוקסידאז, וכן כלל נוגדי חימצון, הראתה שנגרם דחק חימצוני מהרדיקלים החופשיים שנוצרו בגלל הקרינה, והנזק ניכר יותר בכליות, ובזכרים, גם באשכים. 

תקציר המחקר נכתב על ידי ד"ר זמיר שליט"א.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24101576

 WIFI

וטלפונים סלולריים
 8
Türker Y., 2011
נזקים לשריר הלב כתוצאה מחשיפה לקרינה בתדרי ה WIFI

מחקר בחולדות שנחשפו לקרינה בתדר WiFi, הראה שנגרמו בהן נזקים, בין היתר, לשריר הלב, מדחק חימצוני. דחק זה ניתן להקטין על ידי מתן סלניום (הנחוץ לאנזים נוגד חימצון), ו- L-carnitine (המשתתף בהפקת אנרגיה בתאי הגוף).
תקציר המחקר נכתב על ידי ד"ר זמיר שליט"א.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21360060

 ציוד אלחוטי בתדרי 2.45GHz
 9
 Maganioti A. E. 2010
 חשפה לקרינת WIFI הביאה לשינוי בדפוסי EEG אצל נשים.


במתנדבים צעירים, נשים וגברים שקיבלו לבצע מטלות זיכרון, ונחשפו לקרינת WiFi. נמצא שבנשים ירדה בקליפת המוח פעילות גלי אלפא (8-13Hz), ו-גלי בטא (14-30Hz) , בעיקר בשני מרכזים: קדמי-ימני, ובעורפי, בעוד שבגברים לא ניכר שינוי. לעומת זאת לא נמצא הבדל בגלי למדא (0-4Hz), ו- (5-7Hz) בין שני המינים.

תקציר המחקר נכתב על ידי ד"ר זמיר שליט"א.
המחקר 
http://wifiinschools.org.uk/resources/Maganioti+etal+2010.pdf

 WIFI
 10
Shahin S. 2013
נזקים ושברים בDNA בעכברים שהוקרנו בתדרי הWIFI

מחקר בנקבות עכברים, שהוקרנו בתדר WiFi, במשך 2h ביום במשך 45 ימים, הראה נזקים שונים בתאי הדם, ושברים ב- DNA, בתאי המוח בגלל הדחק החימצוני שנוצר מהרדיקלים החופשיים (ROS=) שנוצרו. נזקים אלה התבטאו גם בדיכוי השרשת העוברים, וביצירת עיוותים בעוברים. מחקר זה מאשש מימצאי מחקרים אחרים על פגיעות בפיריון שנמצאו בזבובי דרוזופילה

תקציר המחקר נכתב על ידי ד"ר זמיר שליט"א. 

 WIFI
 11
 Margaritis L.H. 2013
נזקים לביציות ופגיעה בפוריות אצל זבובים שהוקרנו בקרינת רדיו 

החוקרים בדקו בנקבות דרוזופילה (זבוב התסיסה-קטן עם עינים אדומות) שהוקרנו זמן קצר יומי, ב- WiFi, ובמכשירים קורנים אחרים במשך 3-7 ימים, את הנזק לביציות (תאים מתים) ולפוריות. הירידה בפוריות, ניגרמה על ידי הקרינה מכל המכשירים, אך היתה שונה ביניהם . 
 המחקר 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23915130

 WIFI וציוד אלחוטי אחר.
 12
 Nazıroğlu M. , 2012
השפעות ביולוגיות ובריאותיות בחשיפה לקרינת רדיו בתדר 2.45GHZ

 שלושה מחקרים של אותו חוקר הראו כי קרינה בתדרי ה 2.45GHz השרתה דחק חימצוני, עידוד סרטן, ירידה בריכוזי ויטמינים, השפיעה על חיוניות התאים ועל גלי המוח. המחקרים בוצעו בחולדות

המחקרים:

 ציוד אלחוטי בתדר 2.45GHz 

כגון WIFI
 13
 צוות איטלקי, 2014
חשיפה לקרינת WIFI הביאה לשינויים בפעילות המוח

המחקר הראה כי חשיפה לקרינת WIFI ברמות מאוד נמוכות יכולה לגרום לשינויים משמעותיים וארוכי זמן בפעילות המוח.

Long-lasting changes in brain activation induced by a single REAC technology pulse in Wi-Fi bands. Randomized double-blind fMRI qualitative study
 
Salvatore Rinaldi, Marco Mura, Alessandro Castagna & Vania Fontani



קרינת 
WIFI
מחקרים נוספים בדגש על קרינת WIFI:
 ועוד  הפתעה:
במסמכי משרד החינוך שעליהם מתבסס פרוייקט התקשוב המהולל בבתי הספר, מוסבר "הצורך בהתאמת מערכת החינוך לשינויים בעידן המידע".
כתוב שם בין השאר שמדובר ב"תרבות חדשה... שבה הטכנולוגיות הן חלק בלתי נפרד מעיצוב מחודש של האזרח ושל החברה... האזרח מעורב בעיצוב חברה יצרנית יותר (פועלים טובים לתעשייה ?) ומוסרית יותר מזו שהיתה קיימת עד כה"(אנשים מהופנטים למסכים ומתמלאים במוסר ??)
ה"צורך" הזה מבוסס על "מחקר" שממומן על ידי החברות הגדולות בתעשייה שדוחפת את פרוייקט התקשוב לבתי הספר של הילדים שלנו: אינטל (!), סיסקו (מהיצרניות הגדולות בעולם של WIFI ) ומייקרוסופט.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה